Unia Europejska

Rekrutacja - rok akademicki 2024-2025

zmień rekrutację

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Chemia, specjalność: Analiza żywności - stacjonarne pierwszego stopnia

Szczegóły
Kod CHE_AZY_S1
Jednostka organizacyjna Wydział Chemii
Kierunek studiów Chemia, specjalność: Analiza żywności
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 34
Czas trwania 3 lata
Opłaty 85
Wymagany dokument
  • Matury
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

Minione tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (17.04.2024 00:00 – 10.07.2024 23:59)

Na chemii ze specjalnością analiza żywności:

  • dowiesz się wszystkiego o najnowszych metodach fizykochemicznych stosowanych w produkcji, przetwórstwie i analizie żywności
  • poznasz technologię i inżynierię chemiczną w przemyśle spożywczym oraz podstawy prawa i ekonomii w tym zakresie
  • zdobędziesz wiedzę z zakresu chemii ogólnej, organicznej, nieorganicznej, fizycznej, kwantowej oraz krystalografii
  • nauczysz się bezpiecznie pracować w laboratoriach
  • możesz rozwijać się w kołach naukowych (Alkahest, Sherlock lub Bioaktywni) i samorządzie studenckim
  • możesz wyjechać za granicę w ramach międzynarodowej wymiany studentów
  • zdobędziesz praktyczną wiedzę - sprawdź przedmioty w Uniwersyteckim Systemie Obsługi Studiów

Mocne strony:

  • specjalność utworzona w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku pracy - szczególnie w obszarze produkcji i bezpieczeństwa żywności
  • wysoka jakość kształcenia!
  • certyfikat akredytacji międzynarodowej Chemistry Eurobachelor® dla programu studiów I stopnia na kierunku chemia przyznany przez ECTN
    (European Chemistry Thematic Network Association)
  • certyfikat Doskonałości Kształcenia w kategorii „Partner dla rozwoju – doskonałość we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym”
    dla kierunku chemia na Wydziale Chemii UMCS przyznany przez Polską Komisję Akredytacyjną
  • nowoczesna aparatura badawcza
  • kadra o wysokich kwalifikacjach

Gdzie można pracować po chemii ze specjalnością analiza żywności:

  • laboratoria kontrolujące jakość żywności
  • laboratoria analityczne
  • firmy z sektora przemysłu spożywczego
  • ośrodki rolnicze
  • jednostki naukowo-badawcze związane z produkcją, przetwórstwem i analizą żywności
  • zakłady zajmujące się projektowaniem innowacyjnych produktów żywnościowych oraz żywności funkcjonalnej

Na wszystkich kierunkach UMCS znajdziesz:

Zapisz się już dziś!


Zasady rekrutacji:

  • jeden wybrany przedmiot: chemia, biologia, fizyka i astronomia, fizyka, informatyka, matematyka, geografia
  • zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwskazań do podjęcia tych studiów